TRIJE PJANCI imajo VETO na MOČERADOVC!

Članek je bil prvotno objavljen na spletnem portalu www.posocje.net in kasneje od tam odstranjen, zato je v izogib izgubi zgodovinskega spomina objavljen tukaj.


01.03.2012 19:35
Dušan Mijanović
photo: Goran Rutar


Pretekli vikend je prvi dan, v petek, v Centru MinK, nastopila novogoriška skupina Veto, ki je del materiala za prvenec Divina tragedia posnela pri mojstru Janezu Zegi v studiju MMC MinK. Naprej! Na metal muziko se ravno ne spoznam, je bilo pa poleg metala slišati tudi druge glasbene zvrsti, še posebej so mi bili všeč raperski izleti, ki so bili odpeti v slovenskem jeziku. Koncert je bil fajn, kljub vidnemu razočaranju skupine, ker je organizator (po njihovem mnenju) slabo poskbel za promocijo. Naprej!

Naslednji dan se je v Galeriji SDK zgodila izredno redna skupščina Zveze tolminskih mladinskih društev. Poleg organov, ki so prisostvovali, sta se v Tolmin pripeljala tudi gospod Brecelj, ki v Kopru vodi MKSC in Gregor Kosi, če se ne motim, bivši vodja Zavoda Pekarna ter cenjen pesnik in glasbenik. Predlani je njegova odlična skupina Nina Bulatovix nastopila v Centru MinK. Na skupščini se nisem oglasil. Tema je bila ZTMD, zavod, da – ne… Če so člani kolektiva izglasovali novo vodstvo, pomeni, da tudi formalno (neformalno že pol leta) ne vršim več dolžnosti programskega vodje ZTMD. Naprej!

V soboto zvečer je skupina Salamandra Salamandra predstavila svoj novi album Črn trn še v domačem logu. Naprej! Ker pa sem postal civil, sem seveda, kot ‘pravi Tminc’ (na koncert pridemo vedno prepozno) stvar zamudil oziroma slišal le zadnje tri komade. Dobra muska! Dobra Muska! Naprej! je nastopila zaskupina Trije Pjančki iz Železnika. Trio, ki igra agro punk, se kot pijanec plota drži reka pokojnega prof. Petra Hafnerja, ki je vedno pravil: Rokenrol je tako preprosta reč, da jo zakomplicirajo samo kreteni! Po koncertu so se člani zasedbe dobili skupaj z članoma skupine Medrije in so na račun starih dobrih cajtov zašpilali še eno. Odobravamo, ma ne podpiramo! Naprej!

To je eno mojih zadnjih javljan za Posočje.net. V kratkem bo funkcijo prevzel nov odgovorni in glavni urednik. Rad bi še napisal recenzijo plate Tolminskih madrigalov, ki je tik pred izzidom. To je to… še Naprej! berite spletni portal Zgornjega Posočja, obiskujte koncerte, festivale, razstave in druge dogodke, ki jih organizira ZTMD.

Smrt fašizmu & smrt komunizmu!!!

Komentarji

Objavil Neznanec (nepreverjeno) dne 02.03.2012 14:49

Posnetki Veta, nastali v studiu MMc MinK, pri ”mojstru” Janezu Zegi, so končali nekje na smetišču zgodovine, gotovo pa jih ”mojster” ni zbrisal iz kompjuterja studia MMc MinK in iz prve roke lahko poročam, da članov benda ti posneki ne zanimajo več, oz., so že pozabili na njih.

Vir informacije: Gezapress

Objavil Neznanec #2 (nepreverjeno) dne 04.03.2012 14:09

Predhodni Neznanec je najverjetneje iz ožjega kolektiva ZTMD, saj drugače ne bi prišel do informacij tega introvertnega društva, večini tmincev še nepoznanega. Ne rešujte problemov po portalu, zmente se med sabo – pa brez pljuvanja in kljuvanja!p.s. Kdej bo spet Damir Avdić u MinK-u … kumi čakam!

Objavil Neznanec (nepreverjeno) dne 04.03.2012 15:01

le čemu so namenjeni komentarji na vseh spletnih portalih, če ne pljuvanju in kljuvanju? če, zgolj slučajno mislite drugače, se sprehodite malce po najbolj branih slovenskih portalih in se prepričajte.

Če bi jaz imel kakšno besedo bi vse kometarje ukinil, a potem bi se vsi sklicevali na demokracijo, ki jo (žal) v naši ‘mladi’ državi večinoma razumemo precej po svoje.

Baje je Damir Avdič špilal v Minku nekje decembra, nisem bil tam, ker mi gre na živce Minkova introvertnost, pa vstopnina je bila visoka za delavski razred, glede na to da jih občina obilno financira, ne bi smeli imeti vstopnine. Sicer, pa ki me briga!

Objavil mitja dne 04.03.2012 21:51

Namen komentarjev je omogočanje debate oz. spodbujanje nepasivnega konzumiranja informacij. Pljuvajo in kljujejo zgolj tisti, ki si ne upajo dovolj dobro artikulirati svojih misli in se zato raje skrivajo za anonimnostjo.

Objavil Neznanec (nepreverjeno) dne 07.03.2012 15:34

“Kar se pa tiče koncerta v Tolminu – KATASTROFA OD ORGANIZATORJA!!!!!Človek je limal plakate DAN PRED KONCERTOM, sami tolminci so nam to rekli, pa še to slabo, da so plakati viseli ali že odpadli!!! Na internetni strani sam logo banda, brez opisa, slike, linkov!!! Dobro, da je pršlo neki folka iz GO in rešlo kolkr tolk večer pred totalnim polomom!To je bil 3 koncert banda v Tolminu in v prejšnjih dveh obiskih je klub bil poln, tolk za info!Škoda res dobrega placa, ki ga vodijo ljudje, ki ne znajo, kar so nam tudi sami tolminci povedali po koncertu, kok so nesposobni oz. nezadovoljni z njimi!”

Vir: http://forum.paranoid-zine.com/forum_posts.asp?TID=6134