Yuanov Mednarodni Sinološki Simpozij 2009

Sinološko društvo YuanTudi letos, zadnji vikend v avgustu (27- 30.08.2009), Yuan organizira mednarodni sinološki simpozij.

Organiziramo ga vsakič na različni turistični lokaciji v Sloveniji. To leto se bo odvijal v najstarejšem slovenskem mestu, na Ptuju.

Zdaj že tradicionalni seminar, ki je do sedaj gostil udeležence iz 9 držav (Avstrije, Italije, Kanade, Kitajske, Nemčije, Rusije, Slovaške, Slovenije, Srbije), bo tudi letos v sproščenem duhu zaključil brezskrbno poletje in nas na prijeten pa vendar strokovno-kvaliteten način pospremil v jesen in nakazal nove smernice za raziskovanje v novem šolskem letu.

Vsi, ki bi radi predstavili vaša dognanja v sinologiji in jih delili z drugimi udeleženci seminarja, ste vabljeni, da na naš elektronski naslov workshop@yuan.si pošljete kratke povzetke predstavitev (v angleškem jeziku) do 30.06.2009.

Seminar bo potekal v angleškem jeziku, naslov letošnje delavnice pa je:

Culture, politics & Economy — Taiwan, Mainland China & EU

Udeleženci naših seminarjev so tako sinologi, študenti sinologije, ljubiteljski raziskovalci, kot tudi strokovnjaki različnih drugih področij.

Različen in širok profil predavateljev zagotavlja interdisciplinaren pristop k razpisani temi in s tem svež pogled na obravnavano problematiko.

Spremembe in novosti bodo objavljene na spletni strani društva Yuan.