Na Kitajskem mask ne nosijo zaradi strahu pred prašičjo gripo!

Vodstvo RTV-ja prosim, naj končno zaposlijo kompetentne urednike/novinarje/poročevalce/prepisovalce, ki bodo premogli vsaj toliko pameti, da bodo tiho, ko nečesa ne bodo vedeli.

Sevetrozahod Kitajske so v ponedeljek prizadela huda neurja, ki so zmotila normalno življenje ljudi, ki se še vedno bojijo prašičje gripe in nosijo zaščitne maske.

Na kitajskem so zaščitne maske nekaj povsem vsakdanjega. Kitajci so zaščitne maske nosili že davno pred izbruhom prašičje gripe, nosili so jih pred izbruhom SARS-a, nosili so jih pred “epidemijo” ptičje gripe in nosili jih bodo še dolgo po tem, ko bomo že zdavnaj pozabili na vse mogoče “pandemije” s katerimi nas strašijo senzacionalistični mediji. Na kitajskem zaščitne maske nosijo, so nosili in bodo nosili zaradi onesnaženega ozračja, zaradi prahu in vse ostale svinjarije, ki jo v zrak spušča industrija, promet in ostali viri onesnaževanja.

V tem globalnem svetu, v informacijski družbi, kjer so vse informacije na dosegu roke, si resna medijska hiša ne bi smela privoščiti takšne ignorance do navad dežele in naroda, ki bo v prihodnjih desetletjih zaznamoval svetovno zgodovino. V času prašičje gripe so mediji najočitneje (za)trobili v senzacionalistični rog in čas bi že bil, da sami sebi priznajo napako in se ponovno vrnejo k pravilom, ki jih je novinarstvo nekoč spoštovalo.